Klimaat Luxemburg

Het klimaat in Luxemburg is erg te vergelijken met dat van Nederland. Luxemburg ligt in het binnenland van europa maar, het heeft wel een gematigd zeeklimaat. De winters word het vaak niet erg koud en in de zomer word het vaak niet erg warm. De dag temperaturen in Luxemburg komen meestal wel overeen met de temperaturen in Nederland. In de nacht koelt het vaak iets meer af in Luxemburg door het ontbreken van relatief warm zeewater. Omdat het overdag in de zomer vaak niet heel warm word is Luxemburg een beroemde bestemming voor mensen die niet van de tropische warmte houden en actieve vakantie willen.

Sneeuwval

In Luxemburg valt gemiddeld 20 dagen per jaar sneeuw dit gebeurd vooral in het zuidelijke deel van het land. In het Noordelijke deel van Luxemburg valt er gemiddeld zelfs 30 tot 35 dagen per jaar sneeuw. Hierdoor kan je in het noorden vaak langlaufen of zelfs skiƫn.

Invloeden van het klimaat

Luxemburg heeft minder last van neerslag en regen als Nederland dit komt omdat de Ardennen de bewolking tegen houden. Heel af en toe komt er wel is een zware regenbui voor maar over het algemeen is het weer vrij rustig in Luxemburg. De natste maand in Luxemburg is vaak in augustus dus komen veel mensen rond juni en juli naar Luxemburg om hier hun vakantie te vieren.

klimaat luxemburg

Bevolking Luxemburg

In Luxemburg wonen ongeveer 545.000 mensen. De bevolking is ongelijk verdeeld over het hele land. De bevolkingsdichtheid verschilt per gebied op sommige plekken wonen er 25 tot 50 mensen per m2 terwijl er op andere plekken wel 100 tot 120 wonen. Er zijn maar een aantal steden in Luxemburg met meer dan 2000 inwoners. Verder zijn het kleine dorpjes met maar weinig voorzieningen. De meeste mensen wonen in de hoofdstad Luxemburg en in de stad Esch an der Eltze. De bevolking neemt langzaam toe door de vele immigranten in Luxemburg. Een derde van de bevolking bestaat uit buitenlanders dit zijn vooral: ambtenaren en gastarbeiders. Er zijn vooral veel Portugezen en Italianen in Luxemburg. Ongeveer 13 procent is Portugees en ongeveer 4 procent is Italiaans.

Talen

In Luxemburg is Luxemburgs officieel de nationale taal en 52 procent van de bevolking heeft dit dan ook als moedertaal. De taal word door ongeveer 70 procent van de bevolking begrepen. Om te communiceren woord de taal vaak gesproken en als erg belangrijk gezien. In geschreven vorm word het minder begrepen en word er Frans gebruikt. 16 procent van de bevolking heeft Frans als moedertaal en dit word door 88 procent van de bevolking begrepen. De Duitse taal is de media taal van Luxemburg 85 procent van de kranten en tv is in het Duits en ook in de kerk is het een primaire taal.

Religie

De meeste mensen in Luxemburg zijn katholiek. Ze schatten dat ongeveer 87 procent van de bevolking katholieks is. De overige 13 procent zijn Protestanten, Joden, Moslims en Orthodoxe Christenen. Ongeveer 44 procent van de bevolking gelooft in god. 28 procent gelooft dat er iets is en 22 procent is ongelovig.