Hoofdstad Luxemburg

Luxemburg is de hoofdstad van het land Luxemburg. De stad heeft iets meer dan 100.000 inwoners. Er stromen 2 rivieren door de stad de: Alzette en Petrusse. De naam Luxemburg is afkomstig van luciinburhuc wat kleine burcht betekent. Luxemburg is een van de rijkste steden van europa en is belangrijk voor de internationale financiële sector. En Luxemburg is ook een van de belangrijkste steden van de Benelux.

Ontwikkeling van het inwoner aantal

In de middeleeuwen had Luxemburg erg weinig inwoners tussen 2000 en 5000 waren waren er niet meer dan 9000 inwoners in 1920 fuseerde Luxemburg met een aantal randgemeente waardoor het inwoners aantal 5 keer zoveel werd en er ongeveer 45.000 mensen woonde. Wanneer je alle aangrenzende kernen meetelt komt Luxemburg ongeveer op 160.000 inwoners uit dit is dan ook veruit de grootste stad. De tweede stad die erachter komt heeft slechts 34.000 inwoners en dat is Esch-sur-Alzette.

Verkeer en vervoer

In Luxemburg zijn treinstations, busvervoer en is er een vliegveld het: Vliegveld Luxemburg Findel. Vanaf het vliegveld zijn ongeveer 84 vluchten die elke dag op grote steden in Europa vliegen zoals: Amsterdam, Barcelona München Parijs en Praag. Verder staat het vliegveld op nummer vier van europa als het gaat om goederenvluchten. Het belangrijkste treinstation in Luxemburg heet Station Luxemburg en is verbonden met alle nationale bestemmingen. Daarnaast is het station ook internationaal verbonden met onder andere Brussel, Parijs, Keulen en Amsterdam. Luxemburg is een belangrijk door reis land naar bijvoorbeeld Frankrijk, België of Duitsland. Veel toeristen rijden via Luxemburg omdat, de benzine en diesel hier erg goedkoop zijn. Maar, ook veel vrachtwagen chauffeurs nemen de weg via Luxemburg omdat, ze dan minder tol betalen en goedkoper kunnen tanken.

hoofdstad luxemburg

Musea, winkels en festivals

In de stad Luxemburg is een groot aantal kunstcollecties te vinden. Er zijn ook veel musea te vinden in de stad waar het museum over de geschiedenis van Luxemburg erg bekend is onder de toeristen. Ook zijn er voldoende winkels aanwezig om te shoppen ondanks dat het niet zo groot is is er voldoende aanbod van winkels en restaurants. De belangrijkste winkelstraat is de De Rue Phillip II straat deze straat is te vergelijken met de PC Hoofdstraat in Amsterdam en bevat erg duren winkels zoals Prada, Gucci en Louis Vuitton. In Luxemburg zijn er ook verschillende evenementen zoals: het straatfestival, filmfestival en een museumnacht.